Skip to content

Život bez STRESA – odustanite od toga da budete SUPER žena!

Danas nije dovoljno da ste samo majka, domaćica, poslovna žena. Danas morate biti super žena da biste sve što se od vas očekuje mogle da ostvarite.

photo-1484981138541-3d074aa97716

Od Vas zavisi mir u porodici, od Vas zavisi da li će ukućani nešto toplo jesti, od Vas skoro da baš sve zavisi, ali gde ste Vi u tome? Koliko ste danas imale obaveza, zahteva, rešenih kriza, ogrebanih kolena, gladnih usta?

Dovoljno, premalo, ili previše?

Ako ceo dan jurimo s jedne na drugu stranu, ako se celi dan brinemo o tuđim problemima, tuđim brigama, šta se onda dešava sa nama? Koliko dugo možemo tim putem da nastavimo, koliko dugo možemo sebe da zanemarujemo i zaboravljamo. Život ne treba da bude nešto što se samo drugima dešava.

photo-1485876156745-fa43824d1feb

Život ne treba da bude nešto što se čeka. Život je ovde i sada i ako nemate vremena za njega, onda kao rezultat vašeg rada nastupa stres i ništa više.

Nikada nemojte zaboraviti da ako niste dobre prema sebi, onda ne možete stvarno biti dobre i prema drugima. A kada stres dođe, onda niste dobre ni za sebe ni za druge.

photo-1500565694587-4a1f7ad785f3

Stres je problem modernog doba. Stres je direktno povezan sa brojnim zdravstvenim problemima i često puta je njihov direktni uzrok. Dijabetes, povišeni krvni pritisak, čir na želucu, problemi sa štitnom žlezdom…spisak je predug.

photo-1497706764541-6fc3e90e337eLoša vest u vezi stresa jeste da je on svuda oko nas. Dobra vest u vezi stresa jeste da mi možemo sebi da pomognemo.

Saveti za borbu protiv stresa:

  • Budite dovoljno fizički aktivne, a naročito kada se osećate loše
  • Idite u prirodu
  • Budite dobre prema sebi – idite na masažu, napravite sebi kupku, čitajte pozitivne knjige
  • Idite na jogu i meditaciju
  • Svaki put kada ste pod stresom naterajte sebe da duboko – iz stomaka- dišete
  • Ako već imate neki od telesnih simptoma stresa, potražite pomoć psihologa ili psihoterapeuta
  • I za kraj najvažnije, odustanite od toga da budete super žena. Uradite ono što možete i dajte sebi za pravo da budete samo žena.

Biljana Rašković Živković, psihoterapeut 

Psihološki centar Integrativa 

Ako želite da saznate nešto više o tome šta je stres i da naučite proverene psihološke metode koje vam mogu pomoći da se uspešno sa njim nosite, onda vas pozivamo da se prijavite na trening pod nazivom Život bez stresa. Trening se održava 21. oktobra 2017. od 10 do 15h, na adresi Železnička 28, Novi Sad.

https://www.facebook.com/events/216149212255316/

Facebook Comments

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: