Razloga je bezbroj, ali mi smo listu sveli na ključnih 11 razloga. Ako ste udobno zavaljeni, umorni od posla i stresnog dana, upravo otvorili kesu čipsa, onda obavezno pročitajte sledeće redove, jer statistika puno govori.

Istraživanja pokazuju da žene između 35. i 45. godine života dobijaju u proseku oko pet kilograma,  dok godišnje počinjemo da gubimo 1% koštane mase. Jedno istraživanje objavljeno u zvaničnom časopisu američkog lekarskog udruženja pokazuje da vežbanje samo triputa nedeljno tokom jedne godine može da uspori starenje tela za 10 do 15 godina!

Evo i razloga zbog kojih bi definitivno trebaoi da se pokrenete!

1.SAMOPOUZDANJE ĆE PORASTI

Sva mudrost sadržana je u onom čuvenom “zdravo telo, zdrav duh”.

Već posle par dana sve nesigurnosti će nestati, a kako dani budu prolazili, osetićete potpuno poboljšanje. Na kraju jednog meseca, negde oko 25 dana, sami ćete naglas reći da se dobro osećate u svojoj koži. Vežbanje je najefikasnije inekcija za podizanje samopouzdanja!

2.PRODUŽIĆETE ŽIVOTNI VEK

U uvodnom delu smo već naveli neke vrednosti, ali upravo po toj statistici ispada da svakim satom vežbanja povećavate svoj životni vek za dva+dva+dva..sata. Važno je reći i da vežbanje podstiče rast moždanih ćelija i umanjuje rizik od dobijanja Alcajmerove bolesti.

3.VAŠA KOŽA ĆE SIJATI

Pumpanje krvi kroz organizam predstavlja prirodni stimulans za kožu. Ako probate da uz vežbanja barem malo redukujete i ishranu, rezultati će biti zadivljujući.

4. I SA 50 ĆETE BITI SEXY

Da li možete da zamislite sebe za 10, 20 ili 30 godina? Možda trenutno, od gomile obaveza i ne stignete da mislite o tome, a verujte godine vrlo brzo prolaze i začas ćete kukati na godine, vreme i bore. Zato ako želite da zadržite  sigurnost u sebe i svoj seksipil što duže, onda ćete morati što pre da mislite o zdravijim navikama!

5.STIMULISAĆETE PLODNOST

Usled redovnog vežbanja telo se potpuno menja. Rezultat je lakši porođaj i zdrava beba. Priznajte da ste to sebi obećali nakon prvog porođaja.

6.SMANJIĆETE RIZIK OD DOBIJANJA RAKA DOJKE

Po poslednjim statistikama od raka dojke u Srbiji godišnje umre 1700 žena. Ispitivanja govore da redovnim vežbanjem smanjujete rizik od obolevanja za oko 65%.

7.BOLJE ĆETE SPAVATI

Vežbanjem trošimo višak adrenalina u organizmu, tako možemo efikasno da pobedimo nesanicu i hrkanje.

8. IMAĆETE BOLJI ORGAZAM

Vežbanjem povećavate stepen seksualnog uzbuđenja i postižete bolje orgazme. Zašto? Zato što vežbanje povećava dotok krvi u genitalnu zonu i poboljšava rad srca. Za ovaj razlog najviše važi pravilo probaj pa ćeš se uveriti!

pexels-photo-209968

9.BOL U LEĐIMA ĆE NESTATI

Čak 50% ljudi ima povremeni ili česti bol u leđima. Redovnim treningom postižete puno.

10.POSTAĆETE EFIKASNIJI U POSLU

Rast moždanih ćelija potpomaže poboljšanju koncentracije, što efikasno utiče na bolje rezultate u poslu, aktivnije učestvovanje na poslovnim sastancima, a povećanje samopouzdanja pomoćiće da lakše “presečete” stvari koje Vas već dugo tište, da govorite direktno i gledate u oči, a da o sebi više ne mislite da ste samo još jedan šraf u sistemu. Ispitivanja pokazuju da vežbanje pomaže da svi više mislimo po principu “out of the box”.

Photo: pexels.com