Šta je STOTT PILATES o kome svi pričaju?!

Ako ste skoro našli sa prijateljicama na kafi, i ako je barem jedna od njih zagovornik novih metoda mršavljenja i brige o telu, onda ste sigurno čuli za STOTT PILATES.

Stott pilates je jedna potpuno magična stvar koja vraća telo i um u potpunu ravnotežu. Vežbe se rade na pilates spravama (Cadillac, Reformer i Spring wall) uz individualni pristup svakom vežbaču.

Nakon konsultacije i pregleda kičmenog stuba, trening se prilagođava potrebama klijenta. Najbezbedniji i najsavremeniji metod vežbanja je baziran na osnovnim principa vežbanja, kao što su disanje, položaj glave, lopatica, rebara i karlice.

Pogodan je za zdrave rekreativke koje žele da aktiviraju mišiće, da postignu bolju fleksibilnost zglobova, kičmenog stuba u celini, kao i da aktiviraju duboke mišiće.

Preporučuje se i za osobe sa hroničnim bolom u cervikalnom, torakalnom i lumbalnom delu kičmenog stuba i sa promenama u posturalnom statusu (kifoza, lordoza, skolioza).

Vežbe se izvode uz pomoć federa koji istovremeno omogućava maksimalnu kontrakciju mišića i njihovo izduživanje, a rezultat takvog načina vežbanja su vretenasti mišići, bolja pokretljivost zglobnog sistema i kičmenog stuba u celini.

Uz pomoć STOTT PILATESA očuvaćete gipkost, izdužiti mišiće i što je još važnije imaćete pravilno držanje tela, jer ćete ojačati mišiće koji čine potporu kičmenog stuba.

Mala istorija STOTT PILATESA:

Otkrila ga 1988. godine Moira Merrithew ( rođena Stott), koja je bila plesačica u Gradskom baletu u Torontu. Nakon napuštanja baleta, zbog hroničnih povreda stopala okreće se izučavanju pilatesa, odlazi u Njujork na edukacije i tamo upoznaje svog budućeg supruga sa kojim zajedno osniva nešto kasnije svoj Pilates studio u kome razvija prve vežbe Stott-a.

Stott je zapravo kombinacija klasičnog pilatesa i plesa, koji prema svojoj meri razvila gospođe Stott.

Izvor : www.merrithew.com

Fotografije: www.merrithew.com

Scroll to Top