Šta je novo donela Londonska nedelja mode?!

Jesen upravo počela. Londonska nedelja mode u punom jeku. U Londonu svi zaljubljenici u modu pričaju o #SS 17 trendu – proleću/letu 2017-te. Svuda sve jakih, a svetlih boja. Sve je puno živosti i duha. Puno teen, pank i party detalja, brokat, linije, puno DIY momenata i ponovo 80-te na materijalima i krojevima. Biti svoja, potpuno jedinstvena sa svim neusaglašenostima i nesavršenostima – to je poruka koju smo dobili sa savršeno stilizovanih pista.

Pregršt kreativnih ideja na jednom mestu, ali šta je ono što će zaista pomeriti granice i promeniti trendove!

Po čemu će naredna sezona biti prepoznatljiva?

  1. BYE, BYE “PASTELNO”

ghk

fendi

 

Boje postaju jače, upadljivije i skoro treperave, toliko intenzivne da će Vam ponekada biti potrebne i sunčane naočare! Jedna od boja koja se izdvaja iz “mase” i dobija svojih pet minuta svakako jeste boja NEVENA, neka boja narandže i limuna u jednom! Rejina Pyo je svojom haljinom boje nevena oduševila sve prisutne na reviji i negde najavila “boom” koji će nijanse nevena doneti u prolećnim i letnjim danima naredne godine!

2. MINĐUŠA, NE MINĐUŠE

1440

Poput ornamenta kao što je JW Anderson predstavio na svojoj reviji ili poput grane masline u prirodnoj veličini kako smo imali prilike da vidimo kod Mary Katrantzou, izbor je samo Vaš! Zanimljiv momenat koji sigurno neće proći neispraćen!

3. LAGANE I SLOBODNE

rok

Da, o haljinama je reč! Nenaglašen seksipil ali opet forma koja prati liniju tela! Roksanda Ilinčić predstavila je svoje varijacije, koje su, nekako uobičajeno, ostavile veliki utisak na londonsku publiku.

3. NEOBAVEZNI RUKAVI

1440

Spušteni i neobavezni, onako ležerni, kao da ste u brzini istrčali iz kuće i samouvereno hodate ulicama! Preporučljive su kombinacije sa velikim šnalama, posebno se izdvajaju suknje sa takvim detaljima i puno dodataka, narukvica, minđuša!

144c0

4. NE  JEDNAKO = NEUJEDNAČENO! 

ll16

Već dugo nejednaki krojevi inspiracija su JW Andersonu, zato je nejednakosti i ovoga puta ostao veran. Pridružili su se i drugi kreatori, a među njima se nekako bojama pre nego krojevima izdvojio Mullbery!

5. MIKRO CVET i LINIJE vvv rr

Cvetni motivi i imitacija bašte na materijalima ustupilo je mesto cvetićima, koji se poput mikro cvetićima koji posutih ekserčića rasipaju na svili i lanu! Takođe, linije su nešto što se našlo na gotovo svakoj reviji! Izdvojili smo Roksandu Ilinčić, Gucci, Vivijan Vestvud i Emiliju Vikstid!

hjj

mnh bhb

Preuzeto: vogue.co.uk

Leave a Comment

Scroll to Top