Bioskopsko veče u DNEVNOJ SOBI – serije koje su oduševile sve ljubitelje bindžovanja

Nakon naporne radne nedelje, prvo što nam treba je topao zagrljaj, šolja čaja, ćebence. Pravimo se da se ništa nije desilo, da će sve proći, nadamo se svi, uskoro. Vreme svakako prolazi dok čekamo da se situacija na globalnom nivou promeni, pa onda valjda i kod nas. Pa dajte da zimski dani i noći lepše prolaze.

Mali vodič za serije koje će Vas “pomeriti” iz mesta. Zaista, analiziraćete i pričati o njima, kao svi Vaši prijatelji i poznanici koji su se u njihovu zavodljivost već uverili.

  1. THE UNDOING / SLOM

Sjajan glumački par (Kidman i Grant ) briljira u tandemu u seriji ‘The Undoing’ koja je na jesen pokrenula neko ludilo kakvo dugo nismo imali. U fokusu su radnje je bogati bračni par, Grant je dečiji onkolog dok Kidman važi za uglednog psihijatra. Oni žive naizgled sasvim jednostavan život u New Yorku. Odvode sina u školu, svako ide na svoj posao..Iluziju koja se u toku samo jedne noći raspadne u komadiće dopunjuje društveni status, privilegovana pozicija u društvu. Jedna iznenadna nasilna smrt jedne od mama iz elitne škole koju pohađa njihov sin menja sve. Sve se vrlo brzo menja, i čini situaciju napetom iz epizode u epizodu.

2. THE SECRETS SHE KEEPS / SVE NJENE TAJNE

Svakako ovo nije serija koji bi trebalo da gledaju trudnice ili one koje se polako pripremaju da to i budu. Ova australijska serija ima vrlo duboku i emotivnu priču. Zasnovana na istinitoj priči, smeštenoj u Sidnej, radnja se zasniva na životu Ebi Hemfriz, koja je oteta kao beba.

Dve trudnice se sreću u jednoj prodavnici van Sidneja. Njih dve su potpune suprotnosti, vode različite živote, ali kriju opasne tajne koje bi mogle da unište sve što vole.

Serija je puna intriga, momenata koji će Vas prikovati za TV i scena koje ćete analizirati i nakon gledanja svih epizoda.

3. NORMAL PEOPLE/ NORMALNI LJUDI


Prema mnogima, ova ljubavna priča dvoje mladih ljudi jedna je od najboljih romantičnih dramskih serija. Ako biste se rado bar na trenutak vratile u svoje školske dane i probudile buntovnu tinejdžerku u sebi ili biste prosto samo htele da razumete priče svoje moderne tinejdžerke, preporuka svakako stoji.

Priča serije vrti se oko Marijen i Konela koji žive u malom i šarmantnom irskom gradiću i premda dolaze iz potpuno različitih priča, njihovi romantični životi se u jednom trenutku na jedinstven način prepliću.

4.THE GREAT /VELIKA

Sjajna radnja, odlična gluma, fenomenalni kostimi, ukrašene perike i raskošna šminka, aksesoari. Sve obojeno glamurom, intenzivnih boja, kao i u neverovatno bogatoj i detaljnoj scenografiji.

https://www.youtube.com/watch?v=7zEdwcXWmg4

Ovu seriju, pored odlično napisanog scenarija koji će vas veoma brzo osvojiti, odlikuje i sjajna glumačka postava koju čine Elle Faning, u ulozi Katarine, i Nicolas Hoult u ulozi njegon supruga, kralja Petra. Iako su oboje mladi glumci, oni već iza sebe imaju izgrađene uspešne karijere. Elle smo nedavno gledali u filmu “All the Bright Places”, dok smo Nicolasa mogli videti u filmu “Tolkien”. Satirična drama “Velika” prati uspon Katarine Velike (El Fening), od marginalne ličnosti do carice koja je najduže vladala u istoriji Rusije, i njenu eksplozivnu vezu sa mužem Petrom, ruskim carem.

Zanimljivost kod ove serije je takođe i činjenica da je protagonistkinja žena, i to ni manje ni više nego ruska kraljica, koja ima svoje želje, zahteve, izlive besa, ljubavi i dosade, i koja nije tu samo kako bi želela i tražila ljubav, princa ili partnera.

i jedna od serija ove godine koja će nas potpuno obuzeti:

5. FIREFLY LANE

Serija inspirisana istoimenom knjigom autorke Kristin Hannah prati život prijateljica Tully i Kate, od njihove 14. pa sve do 40-tih godina, u kojima navigiraju kroz uspone i padove u brakovima, karijerama i vlastitom prijateljstvu. Mada su kao tinejdžerke bile potpuno različite – Tully glasna i uporna, a Kate sramežljiva i tiha, spojila ih je životna tragedija zbog koje su ostale vezane jedna za drugu. Iako Tully ide putem karijere i novca, a Kate bira brak i majčinstvo, to ne utiče na njihovu bliskost, sve do finalnog izazova.


Ova serija raduje nas, između ostalog, i zbog toga što glavne uloge tumače televizijske zvezde Katherine Heigl i Sarah Chalke, koje volimo još od serija Uvod u anatomijuScrubs..

Zaboravite na gužvu, probleme, viruse, i prepustite se drugim dimenzijama, pričama, istorijiskim razdobljima. Emotivna strana Vaše ličnosti biće ispunjena i lepše ćete snivati.

Photo: Unsplash

Video: Youtube

Scroll to Top