LETOVANJE SA BEBOM – šta je najvažnije?!

Spisak za pakovanje kofera za more je spreman, ali ove godine imate i dodatno koferče – za bebu.
I iako ste verovatno već navikli na sve novine koje je to malo stvorenje unelo u Vaš život, jedno je sigurno – prvi odlazak na more sa bebom je velik korak za svaku mamu, ma koliko ona racionalana i organizovana bila.
Uzbuđenje, iščekivanje, sreća, strah, panika…sve emocije se mešaju, a pitanje sa kojim ležete i budite se – hoće li sve biti u redu?

Da, hoće. Važno je da se pomirite sa činjenicom da se na moru nećete provesti onako kako ste do sada navikli, ali bebac će u Vaše letovanje uneti jednu sasvim novu i predivnu dimenziju. Ništa nije slađe od nogica umazanih peskom ili uronjenih u šljunak.

Da bi uživancija bila potpuna i bez iole stresa, važno je da se dobro pripremite za odlazak na
more. Napravite plan u skladu sa svojim afinitetima, a Mama multipraktik ček lista će Vam sigurno pomoći u tome.

Izbor destinacije i prevoza

Za bebu je najvažnije da je more čisto i da ne duva jak vetar koji bi mogao da joj smeta.

Možda idealna destinacija za Vašu porodicu nije ekstremno popularno letovalište, ali ako ispunjava ova dva uslova – izaberite je. Raspitajte se u agenciji ili na internetu koja je najpopularnije mesto među roditeljima dece približnog uzrasta kao vaša beba. Okruženje će značajno uticati na kvalitet odmora, pa nemojte da izaberete hotel u centru zbivanja što se noćnog života tiče.

I automobil i avion imaju svojih prednosti. Naravno, prevoz je donekle uslovljen i samom destinacijom, ali i afinitetima Vaše porodice. Više o tome kako da put prođe što bezbolnije pročitajte ovde >>> .

Ishrana

U zavisnosti od uzrasta bebe, izaberite vrstu usluge u smeštaju. Dobro se raspitajte da li postoje uslovi za pripremu posebnih obroka za bebu, bilo da su u pitanju kašice ili adaptirano mleko, ako ne dojite. Ako dojite, onda nemate nikakav problem. Proverite i kakve gotove kašice možete da kupite, a ako Vam izbor ne odgovara, ponesite svoje.

Putno zdravstveno osiguranje

Nemojte štedeti na tome. Radije se odreknite jedne večere u restoranu na moru, ali putno zdravstveno osiguranje Vam spasava novčanik u vanrednim situacijama.

Putna apoteka

Najvažnija stvar koju ćete spakovati u kofer. Bez kupaćeg možete, bez antipiretika ne. Spakujte i sredstvo protiv komaraca, kremu koja će ublažiti simptome ujeda insekata i antihistaminik obavezno. U zavisnosti od uzrasta bebe, biće Vam neophodna i krema sa zaštitnim faktorom. Ako je bebac mali, flasteri Vam verovatno neće trebati, o tome ćemo kada budemo pakovali apoteku za veću decu. Ukoliko imate bilo kakvu dilemu, najmirniji ćete biti ako se posavetujete sa pedijatrom.

travelwithbaby.jpg (1)

Pozitivna energija

Najvažniji deo ček liste. Ako ovo ne ponesete, neće Vas spasiti ni prelep hotel, ni lagodan put niti najlepša peščana plaža.

Naoružajte se osmehom, spakujte bezbrižnost i ne zaboravite da ponesete i nešto što lično Vas opušta, jer će beba jedan deo letovanja sigurno prespavati.

Leave a Comment

Scroll to Top