Maštovite i podsticajne knjižice za decu od tri do sedam godina

Veoma važan segment odrastanja i razvoja svakog deteta, svakako, jeste čitanje knjiga. Kada prođe period slikovnica i knjižica “samo za bebe”, vreme je da svom mališanu pružite zanimljiv sadržaj budućeg štiva, kako biste na jedinstven način stvorili naviku čitanja knjiga od malena. Takođe, važno je znati da se svako dete razvija na sebi svojstven način. Interesovanja su potpuno drugačija, zato je važno pratiti dete, njegov pogled, uzvik, reakciju, tokom čitanja knjige.

Čitanje knjiga treba da postane slatka mala navika, kojoj deca sa radošću pristupaju. Napravite samo vaše male rituale. Iskokajte kokice, napravite omiljeni kolač ili nešto u čemu Vaša deca uživaju. Vrlo je važno napraviti atmosferu u kojoj će se oni osećati dobro, jer samo tada kada su opušteni, možemo biti sigurni da će se na pravi način pokreniti i njihova mašta i kreativnost.

O tome koliko je mašta važan deo odrastanja, govorio i Ajnštaj, napominjući da je mašta proces važniji od znanja. Ovaj važan misaoni proces zamišljanja budućih događaja, kao i sposobnost stvaranja novih celina kombinovanjem različitih predstava, ideja i pojmova koji u takvom obliku ne postoje u ranijem iskustvu izuzetno je bitno pravilno podsticati. Upravo zato, odlučili smo da napravimo istraživanje tržišta u potrazi za najkvalitetnijim štivom za naše mališane!  Uživajte, zajedno!

 

1.OBLICI I SUPROTNOSTI, Laguna, cena: 799 RSD  

Knjiga sa korisnim pojmovima za decu do 4 godine. Prva saznanja o svetu oko nas. Stabilni delovi laki za rasklapanje. Lepe, jasne slike. Kratki i jednostavi tekstovi.
Deca imaju hiljadu pitanja. Šta je veliko, a šta malo? Šta je gore, a šta dole?
Kad si radostan, a kad tužan?

Knjiga sa korisnim pojmovima za decu od 2 do 4 godine. Prva saznanja o svetu oko nas. Stabilni delovi laki za rasklapanje. Lepe, jasne slike. Kratki i jednostavi tekstovi Deca imaju hiljadu pitanja. Šta je veliko, a šta malo? Šta je gore, a šta dole? Kad si radostan, a kad tužan?

 

2. ŠTA TREBA DA ZNAŠ, Laguna, cena: 1199 RSD 

Podstiče dečiju samostalnost, učeći dete kako da koristi određene uređaje u kući.
Ova knjiga priča vrlo zanimljive priče o stvarima koje svakodnevno koristimo, a nikad o njima ne razmišljamo. Tehnologija za dete nikad više neće biti ista. Otkrite im nove svetove, koji se nalaze u kući.

Šta treba da znaš! • Kad pritisneš prekidač • Kad kucaš na tabletu • Kad pustiš vodu u toaletu • Kad izvadiš led iz zamrzivača • Kad šalješ poruku preko mobilnog telefona • Kad pritisneš print na trodimenzionalnom štampaču Dođi i zaviri u razne uređaje i naprave – iznenadićeš se kud će te to odvesti! Ova knjiga priča vrlo zanimljive priče o stvarima koje svakodnevno koristimo, a nikad o njima ne razmišljamo. Tehnologija nikad više neće biti ista.

 

3. LAROUSSE – 1000 REČI, Kreativni Centar, 1760 RSD 

Maštovita i izuzetno edukativna slikovnica za decu. Ako želite da Vaše dete obogati rečnik novim rečima, da upozna nove pojmove i utvrdi one koje već dovoljno poznaje iz svakodnevnice, da proširi rečenicu i nauči da bogato opisuje ono što doživljava, oseća i prepoznaje, onda je vreme za ovu divnu knjigu koju za sve radoznale mame i tate i klince prevodi i izdaje Kreativni Centar.

larousse_1000_reci_vv

 

4. 1000 PROZORČIĆA U GRADU, Laguna, 899RSD

Naučite dete da otkriva kroz igru i zabavu. Vaši mališani će satima uživati dok budu otvarali prozorčiće u gradu i učiti prve pojmove i reči pomoću zabavnih igara asocijacija: pravljenje parova reči, povezivanje reči i slika, otkrivanje silueta, slaganje slova u reči. Predivno ilustrovana knjižica koja će zasigurno držati pažnju detetu i podstaći radoznalost.

1000_prozorcica_u_gradu-grupa_autora_v

 

5. 101 NAČIN DA SPASEMO ZEMLJU, Odiseja, 468 RSD 

Namenjeno malo starijoj radoznaloj deci, u kojoj petoro drugara kitova vode najmlađe čitaoce kroz knjigu i zasipaju ih zanimljivim činjenicama, korisnim informacijama i uzbudljivim projektima, koje će svako dete prihvatiti sa entuzijazmom.
Današnji klinci nisu imali prilike da prate preko TV-a prate avanture Dejvida Belamija po putovanjima u Tasmaniji, Amazoniji, Novom Zelandu ili Severnom polu, ostaje, za utehu, da ga upoznaju preko lepo ilustrovane knjižice 101 način da spasemo zemlju.

Knjiga deci ne pomaže samo da bolje razumeju prirodu i uzajamnu povezanost stvari oko sebe već im pruža priliku da se osete važnima. Uz pomoć drugara kitova pokazuje kakve opasnosti prete našoj životnoj sredini i kako ljudi mogu da nemarom unište sopstvenu kuću.

delfi_101_nacin_da_spasemo_zemlju_dejvid_belami

 

6. KNJIGA RAZONODE ZA MALE DEVOJČICE I DEČAKE, Pčelica, 520 RSD 

Mozgalice, skrivalice, lavirinti, logički zadaci, nalepnice i još mnogo zanimljivih aktivnosti za razonodu malih dečaka i devojčica. Vesele knjižice za razvoj vijugica Vaših mališana!

7. MOJA VELIKA VEŽBANKA ZA DECU OD 3-5 GODINA, Kreativni Centar, 517 RSD 

Vežbanke koje će klinci obožavati donosi Kreativni Centar. Sadrže interesantne grafomotoričke vežbice, matematičke zagonetke, vežbe fine motorike, bojenje i lepljenje, kao i pravljenje različitih oblika. Idealan predlog kako provesti kvalitetnih par sati u kući sa detotom i posvetiti mu se u potpunosti.

8. SUNČANE PRIČE, Bit Inžinjering, 500 RSD 

Interesantna knjiga u kojoj priču pričaju lokvanj, kedar, stari satelit, robot, braća Saharko i Polarko, kao i sijalica kojoj uveče sviće. Ovo je knjiga za posebno radoznalu decu, kojoj ćete dodatno razbuktati maštu, preneti ljubav prema čitanju i podstaći ih da misle o prirodi, Suncu i svetu oko sebe.

978-86-7557-018-9_k1_1

 

9. DECA UČE U PRIRODI, Kreativni Centar, 980 RSD 

Izuzetna knjiga koja će naučiti dete da živi u skladu sa prirodom. Knjiga sadrži vrlo zanimljive igrice i aktivnosti koje se izvode uz pomoć vode, testa, peska, lišća, grančica drveta.. Ovakve aktivnosti podstiču upoznavanje konekcija u prirodi, pružaju deci sliku o životnim ciklusima u prirodi, upoznaju sa reciklažom, i važnostima pravilne i zdrave ishrane.

deca_uce_u_prirodi_vv

 

10. ŠTA IMA IZNAD NAS, Odiseja, 540 RSD 

Ako ste skoro dobili pitanje šta se krije iznad krova, zida, stepenica ili brda, onda zajedno sa svojim klincem odgovor pronađite u ovoj zanimljivoj knjizi. Junaci ove knjige vode te na putovanje iznad nas – trk uz stepenice, na tavan, na krov, na drvo, na brdo, na vrh zamka, u avion, u svemir.

sta_ima_iznad_nas_vv

11. MOJ SVET, Kreativni Centar, 530 RSD 

Knjiga za veliku decu stariju od 5 godina. Knjiga obrađuje teme poput drugarstva, biljaka, životinja, saobraćaja, tela i dr. Dete razvija odnos prema sebi i drugim ljudima i prirodi, uči da prepoznaje svoja i tuđa osećanja. Zanimljiva knjiga za pripremanje deteta za školu i sve ono interesantno što ona nosi.

10914

 

12. MOJE MALO SVEZNANJE, Vulkančić, 1600 RSD 

Knjiga koja obećava dobru zabavu i učenje! Može biti slagalica ili igra memorije.
Među knjižicama postoje po dve slike svake životinje – odrasla životinja i njeno mladunče, kada izmešate knjižice, poređajte ih licem nadole i pogađajte zajedno gde se kriju odgovarajuće životinje i mladunci.
MOJE-MALO-SVEZNANJE-ZIVOTINJE-0000521274654

Izvor: vulkani.rs, odiseja.co.rs, mikroknjiga.rs, kreativnicentar.rs, laguna.rs, pčelica.rs

Leave a Comment

Scroll to Top