Hajde da se igramo – 7 ideja za igru za 7 dana u nedelji

Znamo koliko je naporno svaki dan smišljati nove načine za okupiranje naših najmlađih. Željni su avanture, novih saznanja, uloga i priča. Koliko puta su Vas uhvatili za ruku, odvukli u sobu i očekivali od Vas da smislite nešto novo? Ako Vam je ponestalo mašte, ukradite ideje za narednih 7 dana.

1.PONEDELJAK NEKA NE BUDE DAN MUKE VEĆ DAN NAUKE!

Danas zasadite biljku ili uposlite decu da Vam pomognu oko neke koju već imate! Malo zemlje, saksija, voda i puno priče. Vaš je zadatak da na tren budete nastavnik biologije i objasnite Vašem istraživaču proces rasta, sazrevanja i uticaj biljki na naš svet .

2.UTORKOM AKTIVIRAJMO PRSTIĆE!

Kada govorimo o razvoju dece, neizostavan je razvoj sitne motorike. Prstići moraju da budu aktivni, da slažu, mese, odvrću… Za ovu nedelju odličili smo se za plastelin!

Playdoh je plastelin koji će Vaša deca obožavati. Bilo da se odlučite za kupovnu varijantu ili za homemade plastelin (recept možete lako pronaći uz pomoć googla), uz malo mašte i par modlica spremni ste za zabavu. Pogledajte neke od nasih predloga, možda Vam zagolicamo maštu 😉

3.NA SREDINI REDA UZBUDLJIVA NEKA BUDE SREDA -BAL POD MASKAMA

Za bal pod maskama potrebni su:

1. Kartoni u boji

2. Makaze

3. Gumice

4. Lepak

5. Boje

6. Drugari, muzika i kokice

Maske možete spremite pre nego što društvo dođe, a kako bi zabava bila još veća možete se podeliti u grupe i praviti maske jedni za druge! Da li ćete biti prerušeni u omiljene junake, voće ili nešto drugo , zavisi samo od Vas! Danas možete da budete šta god poželite!

4. ČETVRTAK DAN ZA NAPRAVI SAM!

Vaše dete obožava autiće ili Vaša devojčica se uvek iznova obraduje novoj lutki? Omogućite im da sami naprave svoje omiljene igračke. Za to Vam mogu pomoći delovi od pokidanih igračaka, koje sigurno imate negde u kutiji. Otpali točkići, valjak od wc papira, plastična flaša, lastiš, komad tkanine, vunica, flic, dugmence i šljokasti prah su sve što treba Vašoj maloj fabrici da oživi !

5.SPORTSKI PETAK

Ako vreme napolju dozvoljava aktivnosti na otvorenom, prepuste odluku deci! Trotinet, balance bike, roleri, skejt ili prosto uzmite loptu i uputite se na obližnje igralište. Prijaće deci, a isto tako i Vama, da se nakon stresne nedelje na poslu, opustite u prirodi, možda popnete na neko drvo  i na tren opet probudite dete u sebi!

Ukoliko koliko god Vi želeli igranje na vazduhu, vreme radi protiv Vas, posetite obližnji bazen , klizalište ili neki od treninga namenjen deci sa roditeljima. Ako ste izabrali da ostanete u kući, pustite muziku, zatim volume up i zaplešite.

6.SUBOTA- KUVANJE

Draga  mama danas budi pomoćna kuvarica ! Ulogu šefa kuhinje prepusti njima! Neka leti brašno, neka kvrckaju jaja i neka mikser duuuugo muti ! Kuhinjom će se zasigurno oriti smeh, prštati poljupci, a ljubav će se kao glavni začin uvući u Vaše jelo.

Izaberite neke lagane recepte, stavite kecelje, kuvarske kape i varjače u ruke! Da li su Vaš izbor pizza ili ste ipak muffin lovers ?!

7.NEDELJA-DAN KULTURE,ODMORA I LEPE REČI

Nedeljni ručak, mir i tišina, miris ukusnog kolača iz Vase rerne…Možda je Vama ovo dovoljno dobar način za završetak još jedne nedelje u mesecu. Ali njihove oči Vas posmatraju i mole da se nešto desi..da se negde krene?! 😉

Ovo je odlična prilika da posetite neku izložbu u Vašem gradu, bioskop ili pozorišnu salu! Nećete narušiti mir koji ovaj dan pruža, a deci ćete priuštiti kvalitetno i zanimljivo provedeno nedeljno popodne.

Tekst: Kristina Mitrić

Photo: petitapetitandfamily.com, istockphoto.com

Leave a Comment

Scroll to Top