Kako da naterate dete da pojede sve iz tanjira ?

Kada neko odluči da krene da se hrani zdravo, pa zatim da to prenese na svoju porodicu, nedugo zatim i na sve druge ljude u svom okruženju, i odmah zatim reši da to pretoči u kreativno i inspirativno štivo, onda takav gest iziskuje poštovanje i aplauz!

0mmm3172


Katarina Stojković, mlada mama iz Beograda, tvorac jedne od zanimljivijih knjiga o kuvanju, kod nas, pod radosnim nazivom „Veseli zalogaji“
, rešila je da na veoma jedinstven način pokrene roditelje da razmisle o zdravim navikama svoje dece.

Maštovite zalogaje koje sprema i o kojima piše počela je zapravo da sprema iz želje da svojoj starijoj ćerki približi zdrav način ishrane i odvrati je od čuvene dečje uzrečice – bljak – koja je počela da se javlja sa njenim polaskom u vrtić.

0mmm3355

Onda je pozitivna priča dobijala svoj nastavak. Na porodičnim druženjima i okupljanjima, Katarina je spremala svoje vesele obroke, a kada su deca počela da dobro reaguju i probaju ono sto nikada nisu pomišljala, rodila se ideja o pod nazivom „Veseli zalogaji“.

0mmm8238
Zajedničko za sve recepte koje je prikupila za svoje ćerke i čitaoce je da su zdravi, da se brzo pripremaju i da to što ih je napravila i ukrasila može i svako drugi da napravi bez previše muke.

– Činjenica je da su heljdino, speltino i ražano brašno skuplji u odnosu na obično pšenično brašno, kao i kokosovo ulje i urma, ali sve ove namirnice veoma brzo zasite i daju energiju za duži vremenski period. S druge strane, proso, heljda, sočivo, ovas, lan, suncokret izuzetno su jeftini, a od njih možete napraviti savršena jela. Pokušajte da samo u toku jedne nedelje pišete koliko para dajete na slatkiše i grickalice iz prodavnice i, zaprepastićete se. Kada zdrave grickalice sami napravite i ponesete od kuće, njihova cena ispadne smešna u odnosu na količinu koju dobijete.

0mmm6912

Katarina piše o boraniji, musaki i grašku, ali ne isključuje ni trendy namirnice poput chie, kurkume i kokosovog ulja, praveći na taj način knjigu za svakoga, i za ljubitelje tradicionalne kuhinje, ali i savršen priruičnik i za pobornike iskljuičivo zdravih navika!
Recepti koje ćete pronaći u ovoj radosnoj knjižici veoma su prilagodljivi navikama i potrebama Vas i Vaše porodice. Dodavanje omiljenog začina ili ubacivanjem namirnice koju Vaše dete voli, dobijate sasvim novo omiljeno jelo.

0mmm3296

Ili kako sama Katarina poručuje:
Mislim da će knjiga svima dati dobru inspiraciju za neke nove kreacije i da će mnogi uz nju otkriti svoje kulinarsko umeće, iako su do sada mislili da nisu baš vešti u kuhinji
.

Da je tako uverili smo se i sami, a možete i Vi, ukoliko donesete sjajnu odluku i u novoj 2017-oj promenite svoje navike i obradujete sebe i svoju porodicu knjigom „Veseli zalogaji“, koju možete pronaćii u svim Vulkan knjižarama.

Katarina je spremila i predivnu nagradu za sve mame! U narednim danima, u jeku potpune novogodišnje euforije, pratite mamamultirpaktik.com na društvenim mrežama Facebook i Instagram, jer magični tanjir „Veseli zalogaj“ može biti upravo Vaš!

0mmm3454

Leave a Comment

Scroll to Top