Kreativne knjige o RODITELJSTVU koje će Vas vratiti na pravi put

Vaspitavanje dece oduvek je bilo veoma važan i nimalo lak posao. Ipak stvari su od sredine prošlog veka vremenom dosta menjale. Nostalgičari se stalno osvrću na to neko “zlatno” vreme, kada je sve bilo lakše. Ili se ipak samo sa ove vremenske distance čini tako. Tvdoglava i super poslušna deca živela su u svakom vremenu, pa ih tako srećemo i danas, u supermarketu, vrtiću, parku.. Korenito se menjao jedino naš odnos prema deci. Više nego ikada pre dostupne su knjige za uspešnije roditeljstvo, koje nam mogu olakšati barem neki period života! One su tu da pruže brojne savete tatama i mamama, pomognu im da dođu do novih ideja i metoda u odgajanju dece, i uspešno prođu nimalo lak put.

Ali kako od hiljade ponuđenih knjiga izabrati onu pravu!?

Pomoć smo potražili u Kreativnom Centru! Kreativni Centar je osnovan pre skoro trideset godina, izdaju sjajna i kvalitetna izdanja, što nam je potvrdilo da smo na pravom mestu! Mnoga izdanja Kreativnog Centra tokom prethodnih godina dobila su značajne nagrade za dečiju književnost! Njihova izdanja prevedena su na više jezika i objavljena u više od dvadeset zemalja, od Engleske do Južne Koreje! Pitali smo ih za preporuku – koje štivo izabrati kada je prva godina roditeljstva u pitanju, godina neodlučnosti i zbunjenosti, a šta da čitamo kada posle par godina mislimo da znamo sve! 🙂

PRVA GODINA U DŽEPU – Tijana Vraneš

Knjiga namenjena svim mamama koje su na početku. Početak je pun nedoumica, strepnje i neznanja. Ova knjiga na slikovit i jednostavan način uvodi mame u ishranu beba, uspavljivanju, načinima igre i emocionalnom razvoju! Sva ona najvažnija pitanja koja Vas u ovom momentu sigurno tište ako ste mlada mama – ovde su na jednom su mestu!

prva godina u dzepu korice

MIRNIJE, LAKŠE, SREĆNIJE RODITELJSTVO – Noel Dženis Norton 

Vrlo zanimljivo štivo za roditelje dece starije od godinu dana. Autorka predstavlja delotvorne tehnike koje svakodnevni porodični život mogu učiniti harmoničnijim. Osim što se osvrće na važnost obavljanja kućnih poslova, ograničavanju TV-a, načinu kako započeti jutro bez stresa i kako naučiti dete da se samostalno igra, Noel Dženis nam otkriva i proverene metode koje su njoj pomogle u vaspitavanju – “nikad ne govorite dvaput”, “reflektivno slušanje”..

Knjiga prolazi kroz sve “vruće” tačke prosečnog dana, koji provodite sa detetom. Knjiga sadrži 400strana sasvim korisnih i vrlo upotrebljivih saveta u svakodnevnici.

mirnije lakse srecnije roditeljstvo korice K1

LJUBI ME MNOGO – Karlos Gonsales 

Ova knjiga priča mudru priču o neizmernoj ljubavi, a autor, kao da nas na skoro svakom koraku tera da to ne zaboravimo. Voleti i ljubiti decu što više – to je istina koja se krije iza samopouzdane i sigurne dece. Naravno da se u praksi čini drugačije, ali zaista se sve oko majčinstva i roditeljstva svodi na ljubav. Knjiga se bazira na priču o ljubavi i važnosti maženja, ali na upotrebljiv i realan način. Kako da prevaziđete sve roditeljske nedoumice zagrljajem i poljubcem – mogao bi da bude drugačiji naziv ove divne knjige 🙂

Ljubi me Mnogo

10 NAJVAŽNIJIH STVARI KOJE MOŽETE DA UČINITE ZA SVOJU DECU – Roni Džej

Niko nema dovoljno vremena koliko bi želeo da posveti svojoj deci. I oni za koje se čine da je tako, često na kraju dana nemaju snage za više. Roni Džej, autorka ove sjajne knjige i majka troje dece izdvojila je deset stvari na koje bismo trebali da obratimo posebnu pažnju. Ona ističe i to da su ponekad za nas potpune sitnice, nešto što u određenim trenucima našoj deci znači puno.

10 najvaznijih stvari

DISCIPLINA BEZ BATINA – Nevena Lovrinčević 

Sjajna knjiga u kojoj autorka posebno ističe zašto je važno da razlikujemo disciplinovanje i kažnjavanje i kako da to primenimo i u praksi, kako da budemo jasni i dosledni, a da ne galamimo i ne vičemo. Iako zvuči neverovatno moguće je. U kratkim i jasnim opisima autorka je na nešto više od šezdesetak strana ispričala puno mudrih saveta, koji će Vam služiti.

disciplina bez batina korice latinica

Tekst napisan u saradnji sa Kreativnim Centrom. 

Više informacija o knjigama koje darujemo očekujte na našim Facebook i Instagram stranama. 

 

Leave a Comment

Scroll to Top