3 KORAKA DO SVEŽEG IZGLEDA – SAMO ZA UMORNE MAME

Sve mame žive u ‘petoj brzini’! One intenzivno rade i premalo spavaju. One sigurno znaju šta to znači imati umornu kožu koja je već odavno izgubila svoj sjaj.

Kupovinom make up- a nadamo se da kupujemo i tzv. sjajnu kožu i “iznutra”. Naravno, radi se o iluziji koja će nestati s prvim potezom maramice za skidanje šminke, a tu će i dalje biti ostati ona ista, umorna, neugledna i, čini se, preko noći ostarela koža. Kao i u mnogim slučajevima, i u ovom se potrebno vratiti samim temeljima i razloge zašto naša koža izgleda ovako ili onako potražiti ne samo u stilu života koji vodimo, već i u nezi koju koži posvećujemo na dnevnoj bazi.

Najčešći faktori koji utječu na to da koža izgleda umorno i bez sjaja su već spomenuti manjak sna, ali i loša ishrana, slab unos vode u organizam, nedovoljno kretanja i previše sedenja na poslu, nedostatak sunčeve svetlosti i svežeg vazduha…

Šta učiniti kako biste ponovo probudili svoj blistavi ten?

Donosimo tri trika s kojima ćete ostvariti pozitivne rezultate, vidljive kroz par dana, a dugoročniji efekat predivne kože redovnom upotrebom!

shutterstock_205146496

Beta Karoten i Likopen naši saveznici

Nije tajna da sastojci u našoj hrani intenzivno utiču na izgled kože, a sa zdravim i blistavim tenom danas se najčešće povezuju karotenoidi antioksidacijskog delovanja koji dolaze iz voća i povrća. Oni su zapravo pigmenti koji većini hrane koju jedemo daju boju i imaju izuzetno važnu ulogu u neutralizaciji  štetnog UV zračenja, sprečavanju umiranja ćelija i uništavanja kolagena, što rezultira bržim starenjem naše kože. Zato napravite mali zaokret u prehrani i obogatite ishranu limunom, pomorandžom, šljivom, šargarepom, paradajzom, spanaćem, i blitvom.

Voda – nije trik, već zdrava navika

S obzirom da voda čini oko 30% kože, ne zaboravite i ne preskačite je, jer manjak unosa vode može može prouzrokovati suvu, bledu i umornu kožu lica. Osim lošeg izlgeda kože lica, ali i tela, Vaš organizam imaće manje snage da sve izazove koje nosi jedan dan. Ako imate problema s tim kako piti više vode, možete aromatizovati vodu limunom, narandžom, nanom ili djumbirom i učiniti je ukusnijom i time uvrstiti u red svakodnevnih zdravih navika. Ako ste prezaposleni i jednostavno zaboravljate na redovnu hidrataciju organizma, na svoj mobilni instalirajte aplikaciju koja će vas u određeno vreme podsećati da popijete čašu vode.

shutterstock_287820329

MASAŽA – POBOLJŠAJTE CIRKULACIJU

Bleda i umorna koža lica može biti rezultat loše cirkulacije, jer koža nije dobila dovoljno krvi koja joj daje rumen i zdrav izgled. Najveći efekat koža će osetiti vežbanjem, kako nakon vežbanja celog cela, tako i nakon efikasnih masaža kože lica! Masaža lica trebalo bi da postane Vaša svakodnevna navika, jer ćete njome iznova podsticati cirkulaciju krvi i limfe, što povećava količine kiseonika u Vašoj koži. Nežna igra prstiju igra ključnu ulogu kod masaže lica, a može se raditi prilikom umivanja ili nanošenja kreme za lice! Takođe, vrlo efikasnim su se pokazali i masažari  za negu lica!

 

Ukoliko od danas rešite da unesete nove navike u Vaš život, neka to budu namirnice bogate karotenima i puno vode! Izuzetni efekti biće vidljivi već nakon prve masaže, a nakon nekoliko uzastopnih masaža, Vaša koža biće srećna i zadovoljna, baš kao i Vi nakon svakog treninga!

Photo: shutterstock.com

 

Leave a Comment

Scroll to Top