Skip to content

TAPETE KOJE MOGU DA PROMENE VAŠ DOM

Nije važno da li su od vinila, papira ili netkanog materijala, u pastelnoj nijansi, neutralnih tonova ili izrazito jakih, cvetnih dezena do onih potpuno stapajućih, koje nekako skliznu u Vaš ambijent – tapete mogu da promene Vaš dom, unesu drugačiju atmosferu, promene svetlo, oraspolože i nasmeju. One lepo idu uz drvo, pvc, laminat i parket, ali i pločice, pogodne su za dnevne sobe, dečije mogu potpuno da začaraju, a kupatilo i kuhinja kao da dobijaju potpuno nov izgled.

Za bilo koje da se odlučite imajte na umu sledećih par činjenica, koje će Vam pomoći da se odlučite i lako izaberete pravi „model“.

  1. Nemojte preterivati. Jedan zid je dovoljan kada je u pitanju manja prostorija, za veće prostorije mogu i dva.
  2. Dezen i boja moraju da se uklope sa nameštajem i ostalom dekoracijom u sobi.
  3. Potrebno je paziti na svetlost, i u zavisnosti od toga izabrati koji zid ćete obložiti tapetom. Obratite pažnju da ne zatvorite zid koji Vam pruža najviše svetlosti. Bolje je da tapeta ukrašava onaj „tamniji“ koji je potrebno probuditi.
  4. Već godinama trendy su pastelne boje, nežne nijanse, plava boja dominira. Naravno, Vaš izbor ne mora strogo biti u trendu, posebno ako želite trajne stvari u svojoj kući pretražite sve pod – traditional home
  5. Skladan prostor dobijate kada povežete u celinu tapetu, pod, nameštaj, zavese i rasvetu. Možete iscrtati kompletnu šemu prostora, pa ćete jasnije videti sve. Divnih ideja možete pronaći i na mreži pinterest.com.
  6. Hrabrost je prednost, ali budite oprezni jer je tanka linija između kiča i prefinjenog dizajna. Ukoliko niste sigurni, bolje je da potražite pomoć arhitekte ili dizajnera, nego da isti taj novac date za skidanje tapete i gletovanje.
  1. Birajte kvalitetne materijale, koje je možete brisati ( non woven materijali). Uvek se informišite o materijalima, koje postavljate u svoj dom.
  2. Trik savet: tapete magično izgledaju ukoliko obložite stare ormane njima, ili osvežite jedan zid u kupatilu, kuhinji ili upotrebite u dvorištu ukrašavajući određeni, Vama dragi deo u kome provodite najviše vremena.

Savet van svih – uživajte u sređivanju, biranju, i na kraju (ako to činite sami) – lepljenju. Svaki segment je podjednako važan.

Izvor: pinterest.com

Facebook Comments

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: