Singl Mama konferencija održaće se 3. juna 2018. u Envoy konferens centru, u organizaciji portala singlmama.com pod pokroviteljsvom Envoy hotela.

Konferencija je humanitarnog karaktera: celokupni iznos novca od ulaznica doniraćemo jednoj singl mami. Njeno ime je Ljubica Pajković, dok se hrabro bori sa kancerom koji je metastazirao na jetru
i kičmu, sama odgaja svoju osmogodišnju devojčicu.

Mame koje dođu na konferenciju imaće priliku da nauče mnoge veštine i tehnike koje im mogu pomoći da povrate osećaj kontrole nad životom i da ojačaju svoje samopouzdanje. Razgovaraćemo sa psiholozima, terapeutima, life koučevima i poznatim singl mamama o važnosti emocionalnog zdravlja majke i deteta, o tome kako pronaći svoju ravnotežu misli, tela i emotivnih stanja, kako sa decom izgraditi odnos pun poverenja, kako ih slušati i tumačiti poruke na koje nam njihovo ponašanje ukazuje.

O temama i govornicima u nastavku teksta.

Specijalni gosti VIP panela: Dragana Katić, Biljana Cincarević, Zorana Šulc, Snežana Dakić, Žana Pantelić i Sarin Tata Laki.

Konferencija je kids frendli, jer smo za decu koja dođu sa mamama organizovali kreativne i edukativne radionice. O temama dečjih radionica pogledajte u nastavku teksta.

Cena ulaznice je 1500,00 rsd (ulaz za decu je besplatan).  U cenu je uključen lagani ručak, kafe pauza, sokovi, voda i voće, koji nam je obezbedio Generalni pokrovitelj konferencije Envoy Hotel.

Ceo iznos se uplaćuje direktno na žiro račun Ljubice Pajković: 275-0017219459258-80
Fotografiju uplatnice potrebno je poslati na email: singlmamica@gmail.com  Slanjem uplatnice, direktno ste postavljeni na listu učesnika konferencije.

SATNICA:

09:30 – 09:50 – Registracija učesnika
09:50 – Otvaranje konferencije
10:00 – 10:50 –  Dragana Aleksić: Kako se snaći u novoj ulozi – singl roditelja?
11:00 – 11:50 – Milica Stojiljković: Kako mama da pomiri sve obaveze i nađe vreme za sebe
11:50 – 12:05 – Kafe pauza
12:10 – 13:00 – Sanja Ciganović & Nađa Šarenac: Roditeljstvo u doba razvoda
13:00 – 13:50 – Jelena Holcer: Kako se čitaju deca
13:50 – 14:30 – Ručak
14:30 – 15:20 – Tatjana Jevđović: Umetnost ravnoteže: Poverenje u život
15:30 – 16:20 – Adriana Jovović: Singl mama i emocionalno zdravo dete
16:30 – 17: 30 – VIP Singl Mama panel: Dragana Katić, Biljana Cincarević, Zorana Šulc, Snežana Dakić, Žana Pantelić, Laki Sarin Tata i psihoterapeut Kristina Brajtigam

Teme i govornici na konferenciji

TATJANA JEVĐOVIĆ
Radionica: Umetnost ravnoteže: Poverenje u Život

Gde je mesto odakle moramo da pođemo kako bismo mogli da živimo zdrav i kvalitetan život sa svojom decom, u uslovima kada se osećamo ostavljeno, usamljeno, sa pitanjima šta smo mogli drugačije, da li smo dobro postupili i zašto nam se to dogodilo… To je mesto prihvatanja. Nije ga jednostavno naći, ali mi ćemo to pokušati zajedno u interaktivnoj jednosatnoj radionici na konferenciji Singl Mama.
‘Kada pustimo da neke stvari odu, upraznimo mesto za one koje treba da dođu. Isto važi i za ljude.’

TATJANA JEVĐOVIĆ je instruktor za SPA i wellness terapeute i vlasnica je holističkog edukativnog centra Beauty Imagini specijalizovanog za pružanje usluga u oblasti beauty, SPA i wellness programa, antistres i programa detoksikacije, kao i pojedinačne holističke programe posebno kreirane za očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti.

Predan rad posvećen čoveku i njegovom dobru doneo joj je mnogobrojna priznanja i nagrade:
Cvet Uspeha za Ženu Zmaja (2013.)
Specijalnu nagradu za unapređenje kvaliteta života koju dodeljuje Specijalni žiri na predlog Udruženja poslovnih žena Srbije.
Nagradu i priznanje za doprinos razvoju poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi „STVARATELJI ZA STOLJEĆA” (2017.)

Beauty Imagini centar organizuje obuke i individualne programe, koji su namenjeni svima koji žele da kroz bolje razumevanje i primenu holističkih tehnika, antistres i detoks programa, tradicionalnih tehnika vežbanja (Qi Gong, joga…) očuvaju zdravlje i preveniraju bolest. Kontakt: +381 69 222 02 31

JELENA HOLCER
Predavanje: Kako se čitaju deca

“Kako se čitaju deca”.  Slušati i čuti nije isto. Deca nam stalno govore, na načine koji oni poznaju, u zavisnosti od uzrasta u kome su, ali ih mi ne čujemo, ne razumemo i ne poštujemo dovoljno. Kada deca prepoznaju da u nama nemaju odgovarajuće sagovornike, okrenuće se drugim osobama, vršnjacima a kontakt sa roditeljima tako biva prekinut, nažalost, u mnogim porodicama, zauvek. “Kako se čitaju deca” je tema koja će prisutnim roditeljima pojasniti na koje sve načine deca pokušavaju da razgovaraju sa nama, kakve poruke šalju njihovi crteži, možemo li naučiti da svoju decu bolje čujemo, pametnije “čitamo”, a otvorena vrata komunikacije nikada ne zatvorimo.

JELENA HOLCER: Zahvaljući 25-ogodišnjem radnom iskustvu u različitim školama i predškolskim ustanovama, izdavačkim kućama, radio i tv stanicama, stekla je znanje koje danas primenjuje kao direktor Škole za roditelje koja je nastala kao rezultat potrebe roditelja da na jednom mestu pronađu odgovore na sva svoja pitanja u vezi roditeljstva. Kroz razne radionice i seminare koje vodi stručan tim pedagoga formiraćete samopouzdanje kod deteta i ono će biti sigurno i zadovoljno sobom.

Jelena Holcer je autor i koautor 15 knjiga za decu i roditelje. Neke od njih su:
101 način da pokažete detetu da ga volite, Putovanje kroz znanje – 100 pitanja i odgovora,Uspešan roditelj – uspešno dete, Uspešno učenje, Kako reći NE, Razvesti se ili ne: 100 najčešćih pitanja i odgovora, Hajde da pričamo o…

Kontakt: 011 3440816 / skola@jelenaholcer.com

SANJA CIGANOVIĆ i NAĐA ŠARENAC
Panel: Roditeljstvo u doba razvoda

Sanja i Nađa će tokom svog panela dati korisne odgovore na pitanja: kako deci pojasniti razvod, da li prestankom bračnog odnosa prestaje i roditeljski odnos, zašto je bitno isključiti sujetu i kako izgraditi uspešan odnos sa drugim roditeljem i/ili njegovom porodicom, kada je vreme da se potraži stručna pomoć za dete ili roditelja?

Razgovaraćmo o tome da li roditelji imaju pravo na nove partnerske odnose, kako oprostite sebi loše izbore, šta smo naučili u braku i razvodu, kako uvesti novog partnera u porodicu i kako osvestiti zašto je bitno da svi imamo pravo na sreću, pravo na vreme za sebe.

SANJA CIGANOVIĆ je mama je jedne devojčice koja je tinejdžerka, autorka bloga  umdrumiostalo koji je počela da piše kada se razvela. Kao rezultat tih razmišljanja nastala je i njena knjiga Priče iz života razvedene mame koja se na duhovit način bavi životom singl mame. Proglašena je za  Naj Ženu 2016 prema izboru Blic Žene zahvaljujući radu neformalnog savetovališta koje je osnovala kao podršku razvedenim roditeljima. Za sebe kaže: Krpim srca, dižem samopouzdanje, dajem vetar u jedra kad lađa neće napred.

NAĐA ŠARENAC je sertifikovani sistemski porodični psihoterapeut, trener bazičnih kompetencija za obradu i kontrolu emocija po metodi O.L.I integrativne psihodinamske psihoterapije. Radi sa parovima i pojedincima u kontekstu privatne savetodavne prakse. Zainteresovana je za oblast komunikacije, kao i dečiju integrativnu psihoterapiju. Osnivač je Centra za lični razvoj i savetovanje ”Mental Wellness”, kao i autor tekstova na blogu i FB.stranici istoimenog udruženja. nadja.sarenac@gmail.com

DRAGANA ALEKSIĆ
Predavanje: Kako se snaći u novoj ulozi – singl roditelja?

Praktične smernice koje će vam pomoći da povratite osećaj kontrole nad svojim životom.

Razvod neminovno donosi promene ne samo u emotivnom smislu, već i organizacionom, a posebno u odnosu sa detetom. Emocije kroz koje mame prolaze se razlikuju od osobe do osobe, a na njihov intenzitet utiče visok nivo stresa zbog novonastale situacije, kao i povećan osećaj odgovornosti zbog deteta. Zbog svega mama može da oseća nesigurnost, strah, krivicu ili da je izgubila kontrolu nad svojim životom. Ovo je zaista preveliki teret za jednu osobu i žena se može osetiti kao da je sama na svetu. Postoji mnogo korisnih i jednostavnih koučing tehnika koje mogu da pomognu mami da povrati osećaj kontrole nad životom i da ojača svoje samopouzdanje. A, kada je mama sigurna u sebe tada može da gradi i kvalitetan odnos sa detetom.

DRAGANA ALEKSIĆ  je profesionalni family coach (sertifikovani PCM coach, Wingwave coach, NLP Master…) Fokusirana je na rad sa porodicom, posebno na efikasnu komunikaciju roditelja sa decom, kao i na lični rast i razvoj pojedinaca. Autor je individualnih i grupnih programa – “Umetnost komunikacije sa decom”, “Emotivni detoks” (za lični rast i razvoj, eliminisanje blokada na nivou emocija, uverenja i podsvesnih obrazaca), “Back to office” (za mame koje se vraćaju na posao posle porodiljskog odsustva).
Više o Dragani možete saznati na njenom sajtu www.aleksicdragana.com
Kontakt telefon: 069 11 92 851

MILICA STOJILJKOVIĆ
Predavanje: Kako mama da pomiri sve obaveze i nađe vreme za sebe

Svaka mama u moru obaveza često zaboravi na sebe. Samo izdvanjanje vremena za odmor i relaksaciju gotovo da joj postane „nemoguća misija“. Dobra vest je, međutim, da postoje načini da mama izdvoji makar pola sata za sebe, a u isto vreme završi sve obaveze i ostane sveža i nasmejana. Nije čarobni štapić, ali jeste: nekoliko ključnih izmena u dnevnom rasporedu i načinu komunikacije sa sobom i drugima, kao i sticanje jednostavnih veština zahvaljujući kojima život jedne mame postaje lepše mesto.
Na predavanju ćemo pričati o svemu ovome, steći praktične veštine i probuduti osećaj LEPO MI JE koji svi u sebi imamo.

MILICA STOJILJKOVIĆ je autor programa ličnog razvoja „Lepo mi je“, koji kombinuje veštine kojima se postiže duboki unutrašnji mir, obnavlja energija i uči kako da prepreke pretvorimo u prilike. Osnivač je Centra za lični razvoj „Lepo mi je“ i autor istoimenog veb sajta: www.lepomije.rs.
Program relizuje kroz seminare, radionice, predavanja i individualne konsultacije, sa odraslima i decom svih uzrasta.

Svi programi koje kreira i realizuje, nastali su iz znanja i iskustva koje je stekla tokom 10 godina praktikovanja i proučavanja veština ličnog razvoja, 15 godina poslovne karijere u vodećim kompanijama u Srbiji, više od 100 treninga poslovnih i komunikacijskih veština koje je održala, iskustva kao majke, rada sa decom i odraslima.

Kontakt: 064 1900 725 /e-mail: lepomije.milica@gmail.com

ADRIANA JOVOVIĆ
Predavanje: Singl mama i emocionalno zdravo dete

Koji su najčešći izazovi sa kojima se suočavamo pre, tokom i posle razvoda. Adriana će nam primerom vlastitog iskustva kroz interaktivno predavanje govoriti o važnosti emocionalnog zdravlja i za majku i za dete:

  • Kako da nas ne pobedi osećaj krivice i griže savesti
  • Kako je moguće biti funkcionalna porodica sa jednim roditeljem
  • Istina nas spašava sama po sebi

ADRIANA JOVOVIĆ je diplomirani ekonomista, sertifikovani praktičar transakcione analize i trener emocionalne pismenosti.  Suosnivač i voditelj treninga za lični rast i razvoj u Centru za razvoj veština Od Ljubavi Se Raste koji za cilj ima osvešćivanje važnosti mentalnog zdravlja mladih i odraslih lica, i u okviru kojeg vodi i realizuje brojne koautorske treninge, radionice i programe namenjene ličnom i profesionalnom rastu i razvoju. Osnivač je servisa za bebisiting Nana Bebisiter. Predsednik je ACT Fondacije u Srbiji, globalne humanitane organizacije koja deluje u velikom broju zemalja. Za sebe kaže: Ja sam pre svega mama prekrasnom osamnaestogodišnjem devojčurku, žena koja je voljena, i koja ume da voli svet oko sebe. Adriana beskrajno veruje i voli ono što radi, pa tako ne prestaje da istražuje i pomera granice onoga što zovemo život.
Kontakt: 063 55 21 55 / e.mail: odljubaviseraste@gmail.com

 

KRISTINA BRAJTIGAM
psihoterapeut na VIP panelu

Kristina je diplomirala na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju na smeru specijalna edukacija i rehabilitacija osoba sa teškoćama u mentalnom razvoju. 2012. godine stekla sertifikat Evropski akreditovanog programa za savetnika sistemske porodične terapije pri Institutu za mentalno zdravlje, a 2014. godine postaje sertifikovani porodični terapeut.

U višegodišnjoj psihoterapijskoj praksi veliku pažnju poklanja odnosu terapeut-klijent koji smatra bazom svakog napretka u terapijskom procesu. Usmerena prvenstveno na potencijale klijenata, svoj rad zasniva na uzajamnom poštovanju, poverenju i naporima da se problemi uneti u terapijski kontekst reše.
Angažovana je na projektu psihološkog online savetovanja za studente u okviru sektora za sistemsku porodičnu terapiju.

Kroz aktivnosti Psihocentra Ključ sprovodi promociju psihoterapijskog modaliteta – sistemska porodična terapija. Svojim srdačnim pristupom kroz terapeutski rad nastoji da bude korisna deci i odraslima sa kojima dolazi u susret i njihov svet učini funkcionalnijim.

kristina.brajtigam@psihocentarkljuc.org www.facebook.com/psihocentarkljuc

RADIONICE ZA DECU

Zvezdanik

Radionica: Igra kao sloboda – Rani razvoj dece

Na radionici će se deca slobodno igrati, sklapati kocke iz rasklopa što je dobro za sitnu motoriku, a motorika je povezana sa razvojem govora, zatim će ih ređati, bojiti, crtati po njima  iz sebe iznedriti nešto što do tada nisu pokazivala te ćemo saznati vise o njihovim emocijama I kreativnosti.  O tome će nam više govoriti gost radionice psihoterapet Maja Antonić iz centra Priča o vili, koja u svom radu primenjuje terapiju igrom.
Radionicu će voditi Ivana Radojević, osnivač Zvezdanika.

O Zvezdaniku:

Zvezdanik se bavi razvojem edukativnih, kreativnih, modularnih igračaka za decu od ekoloških materijala. Moje kocke za maštanje od kartona Zvezdanik utiču na sve oblasti razvoja dece od treće do devete godine  prema pokazateljima u Rešenju  da su odobreno didaktičko sredstvo od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja I vaspitanja.

Linkovi za Zvezdanik:
https://www.facebook.com/Zvezdanik-195720450847140
https://www.instagram.com/zvezdanik/

 

Mijau radionica

Na radionici ćemo se igrati sa memo karticama, pričaćemo priče, slagaćemo puzzle, bićemo modni kreatori i pravićemo nove kostime za Maju i Petra.
Mijau proizvodi su tu za roditelje i decu koji vole da se zajedno igraju, istražuju i nešto usput nauče. Preko njih podstičemo naše najmlađe na radoznalost, razvijanje čula i interakciju sa drugima. U isto vreme, upoznajemo ih sa znamenitostima, zanimljivostima i tradicijom naše zemlje.
Proizvodi iz Mijau radionice: Igre memorije, Slagalica za bojenje, su više od igračke. A naša Bojanka sa motivima Beograda namenjena svima od 4 do 104! Kada se oboji strana, može da se otcepi i urami. Bojanka je radjena na kvalitetnom papiru…bojite je akvarelom, drvenim, flomasterima…
Pratite nas na: facebook.com/Mijau-radionica i instagram.com/mijau_radionica/ T: 064/ 1456 082

 

Imaginarium muzički centar
Radionica: Ritmička zagonetka

Kroz muzičku radionicu koja je namenjena deci od 4 do 14 godina. igraćemo se sa različitim muzičkim ritmovima, otkrivati muzičke zagonetke i učiti dečije pesme iz sveta. Dođite da zajedno otkrivamo muziku, kroz igru i pokret.

Imaginarium muzički centar je jedinstveno mesto u gradu namenjeno ljubiteljima muzike, glume i pokreta svih generacija. Kroz brižljivo kreirane programe, polaznici naših radionica mogu da otkriju čarobni svet muzike nauče da sviraju odabrani instrument, zapevaju u horu, upoznaju veštinu beatboxa. Za sve one koji vole da pevaju, plešu i glume, pripremili smo kurs mjuzikla. Muzički centar Imaginarium se nalazi u naselju Stepa Stpenović na Voždovcu.
Kontakti: Email: imaginarium.mc@gmail.com
+381 69 3288346 Nevena Trivić
+381 61 1437321 Milena Miladinović
https://muzickaradionica.wixsite.com/imaginarium
www.facebook.com/MuzickiCentarImaginarium

zAanima

Ova radionica je osmišljena u skladu sa kreativim pristupom deci kroz igru, koji leži u osnovi terapeutskog rada centra za decu i odrasle zAnima. Bavićemo se razmišljanjima na temu “Šta vas je ove nedelje najviše odbadovalo” i “šta vas je rastužilo”. Cilj je da podstaknemo diskusiju na temu vlastitih emocija, da li nam se svaka emocija sviđa, šta nam je lako, a šta je teško. Ovu diskusiju pokrećemo kroz kreativanu aktivnost  slikanjem peskom na svetlećim stolovima na kojima oslikavamo ono što nas raduje ili čini tužnim. Cilj je da deca osveste neke od svojih emocija i da se kroz slikanje peskom sa većim razumevanjem odnose prema  svojim i tuđim osećanjima, osobinama, potrebama i željama.

Pored savladavanja osnovne tehnike slikanja peskom, ova aktivnost utiče na poboljšanje koncetracije, kognitivnih i motoričkih sposobnosti kod dece.

Centar zAnimna se bavi umetnošću življenja na kreativan način od 2012. Tri osnovne
oblasti gde pružimo profesionalne usluge su:
– razvojni i terapeutski programi za decu i odrasle, decu sa posebnim potrebama.
– pravljenje umetničkih peščanih show-a za proslave, venčanja i javne manifestacije.
– edukacija porodice, kompanija i pojedinaca kroz unikatan pristup.
Više informacija na Zanima rs. FB stranici :
https://www.facebook.com/zanima.rs/

Mamino vreme
Radionica: Učimo kroz igru o emocijama

Znate koliko je prepoznavanje sopstvenih emocija i emocija drugih ljudi veoma važno za prijatnije svakodnevno funkcionisanje. Zbog toga je veoma važno da našu decu naučimo da prepoznaju svoja osećanja, da ih imenuju i da na adekvatan način reaguju u odnosu na njih. Isto važi i za prepoznavanje osećanja drugih ljudi koji ih okružuju.

Na radionici ćemo se, kroz igru, bolje upoznati sa emocijama – kako da ih prepoznamo kod sebe, ali i kod drugih.

Radionicu vodi Manuela Kamikovski, diplomirani psiholog, praktičar terapije igrom, sertifikovani porodični psihoterapeut, autorka bloga Mamino vreme i ponosna vlasnica Kluba hrabrih mama. Svoj rad je usmerila na organizovanje online programa za roditelje, individualnog savetodavnog i prihoterapijskog rada sa porodicama i pojedincima.

Više o njenom radu možete videti na njenom sajtu: www.maminovreme.org, kao i fb stranici https://www.facebook.com/maminovreme

Kontakt: kontakt@maminovreme.org

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.