Skip to content

7 proizvoda koje treba da sadrži svaka BEBI (putna) apoteka!

Kada dobijete svoju prvu bebu prirodno je da naiđete na puno saveta, dobronamernih i iskrenih. Iskustvo drugih je možda nešto najdragocenije što tada imaš.

„Hej ma pozovi Snežu, tako se isto Filip osuo, ona je nešto mazala..ili jao znam Maja mi je pričala kada je zapušen nosić šta da radimo…“.

Puno preporuka, pregršt iskustava i puno proizvoda.

Kako izabrati pravi i šta je ono što je neophodno da imate svakog dana u kući, a posebno na putu!?

  1. FIZIOLOŠKI RASTVOR

Pravi i iskren prijatelj beba već od prvih dana. Pomaže bebi da prodiše, čisti nosne kanale, pomaže bebi da lakše pregura dan u prostoriji sa suvim vazduhom, preko potrebno u slučaju kašlja, kako bi razbio sluz u plućima.

Na tržištu postoji više varijanti od one najobičnije u boci, za koju će Vam biti potreban špric, kojim ćete moći sami da dozirate količinu rastvora. Mi smo se osvrnuli na sledeće opcije koje su se pokazale izuzetno efikasne.

01_physiomer_hypertonicky_baby_cz

Nešto skuplji ali odličan. Postoji hipertoničan i izotoničan, prvu varijantu koristite kod prehlade, a drugu kod redovne higijene nosića!

bebisol-fiziološki

Pakovanje od 40 ampulica rastvora od po 5ml. Praktično, posebno za putovanje, jer svaka ampula se koristi jednom, jer nema mogućnost ponovnog zatvaranja.

2. ASPIRATOR ZA NOS ILI NOSKO

Ta to je ona fenomenalna mala spravica za koju ste rekli da nećete koristiti. Pa je to činio Vaš partner, koji jednom bio odsutan i konačno to ste i Vi uspeli. Sada sa lakoćom pomažete svojoj bebi da mirno spava, čistog nosića.

Ukoliko redovno ne vršite higijenu nosića može se desiti da tokom sna Vašoj bebici sluz iz nosa ode pravo u uvo, što može izazvati jake upale i bol.

Nosiboo_Colibri_Nozzle

Varijanta broj 2 – njegovo veličanstvo – Nosko. Vaš prijatelj i zamenik u ovom „ljigavom“ delu majčinstva. Pomoću ove plastične cevčice u samo par minuta uradićete puno više nego sa običnim aspiratorom. Ipak noska krasi jedna mana. Moraćete da nosite  na put i usisivač.

aspirator-nazal-little-nosko_1

3. PARACETAMOL SIRUP

Osim što ga valja imati spakovanog u slučaju tempeturice, paracetamol će Vašoj bebi, gdegod se nalazili, pomoći i prilikom bola prilikom izbijanja prvih zubića. Ukoliko je neophodno i bol se pojača, možete davati bebi sirup  prema naznačenom doziranju i svako veče ako će njoj to pomoći da bolje spava i lakše se izbori sa tim.

FebricetSirup-

4. SUDOKREM

Sudokrem je kremica koju zaista treba imati i u kućnoj i u putnoj apoteci. Najdelotvornija je kod problema koje izaziva ojed, ali odlično se pokazao i prilikom ujeda insekata, opekotina i kod ekcema.

Dakle, spakujte Sudokrem i ne brinite.

Sudocrem-Antiseptic-Healing-Cream-A

5. PROBIOTIK

U apotekama je moguće pronaći široku paletu probiotika namenjenih bebama. Slabo je poznata činjenica da i samo majčino mleko sadrži određenu dozu probiotika, što je olakšavajuća okolnost ukoliko Vašu bebu dojite a dogodiće se da se negde spremate na put sa svojom bebicom.

Ipak nije na odmet da se odlučite za jedan probiotik koji ćete spakovati u bebin neseser.

Naš predlog su BIOGAIA kapi, jer sa samo pet kapi obezbeđujete svojoj bebici preporučenu dozu od 100 miliona aktivnih L. reuteri Protectis bakterija.

Biogaia_Drops_on_background_3

 

BioGaia kapi predstavljaju jednostavan, bezbedan i prikladan način da se dopuni broj živih aktivnih bakterija u crevnoj flori. Kako mogu da se dodaju hrani i piću ili da se uzimaju kašikom, ove kapi su savršene za bebe i malu decu – ili svakako za svakoga ko ne može da uzima tablete

6. GEL ZA ZUBIĆE

Bol prilikom izbijanja može da krene odjednom. Sasvim neočekivano i čak i kada ste prethodnu noć proveli mirno spavajući. Kao prvu pomoć i kao sigurnog saveznika u nemirnim noćima potrebno je imati neki gelić koji će bebi pomoći da brže zaspi, lepše ručka i generalno lakše pregura dan.

id33871_1258113807_328x328

7. KOKOSOVO ULJE

Već smo pisali o blagotvornom dejstvu ovog čarobnog prirodnog ulja. Njegova učinkovitost pokazala se i kod nege nežne bebine kože. Budite oprezni kada prvi put koristite kokosovo ulje kod veoma malih beba. Kokosovo ulje može biti od velike pomoći kod ekcema, bebi akni, odličan je kod pelenskog osipa, a savršen za masažu i prvu negu bebine osteljive kože.

Napomena: Posebno obratite pažnju da kupujete organsko kokosovo ulje. U neorganskom ulju postoje određeni hemijski dodaci i izbeljivači koji nisu preporučljivi u prvoj godini bebinog života.

2303

Više o ovom proizvodu možete pronaći na sledećem linku: http://www.biospajz.rs/kokosovo-ulje—nerafinisano-devicansko-organski-proizvod-200-gr.html

 

 

Izvor: momjunction.com

Photo: biospajz.rs, biogaia.rs, sudocrem.com,

Facebook Comments

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: