Skip to content

5 predloga za VIKEND putovanje sa mužem!

Kada ste poslednji put bili negde na putovanju, sami, sa mužem!?

Vrtić, škola, skidanje pelena, obaveze posle škole, domaći zadaci, izbor osnovne škole, izbor srednje škole…pa spremanje ručka, sudovi, onda ribanje kupatila, a tek problemi na poslu, novi direktor, sa problemi sa svekrvom.. Trebala bi Vam barem dva dana da udahnete malo svežeg vazduha, opustite stopala u nekom banjskom odmaralištu uz čoko masažicu, u nekom relax centru.

Istraživali smo gde otići da se zajedno odmorite, vodite ljubav u miru, naspavate, ispričate,  i vratite se kući odmorni, naspavani i spremni za nove izazove..ili za letovanje sa klincima!

Ovde su preporuke za kratak vikend break! Izaberite destinaciju, rezervišite i spakujte i sebe i njega! Ne dajte ni sebi ni partneru vremena za predomišljanje.

PIRAN, SLOVENIJA

piran

Picturesque Piran, kako ga Italijani zovu. Slovenci vole da se njihov Piran naziva ovako – slikovito!

Ušuškano mesto na samom vrhu slovenske obale odlikuje venecijanska gotska arhitektura, živopisne krivudave uličice, riblji restorančići. Ovo malo mesto toliko je šarmantno da je teško da se nećete zaljubiti u njega.

Šanse da se ponovo zaljubite u svog muža mere se u nekoliko stotina procenata. Osim što ćete se odmoriti i fino ručati, prošetati Tartinijevim trgom, fotografisati Katedralu Sv.Đorđa, osećanje koje ćete sa sobom poneti držaće Vas nasmejanom barem do novogodišnje euforije!

Preporuka: www.hotel-piran.si

5cec319651074fb327555c28aead6430

TRIESTE, ITALY

trieste

Okružen planinskim vrhovima, na međi i mešavini različitih kultura, brdovit i strmih ulica, ušuškan u venecijansku arhitekturu već vekovima „živi“ Trst. Trst krije nekoliko divnih highlight lokacija koje zaista vredi videti, a naša preporuka svakako jeste dvorac Miramare. Ako za Trst odvojite samo jedan dan svakako pored obilaska dvorca, obavezno ručajte ili bar zamezite lokalne specijalitete iznad Trsta, u pokrajini – Osmizza. Postoji više domaćinstava koja imaju svoje sireve, šunke i vino, a većina ima pogled na more. Probaćete ukuse koji će Vam potpuno obojiti vikend, a Vaša nepca biće Vam više nego zahvalna.

Preporuka : pipan-klaric.it

osm1

 

HALLSTATT, AUSTRIJA

austria-hallstatt

Pre 19 godina UNESCO je postavio Halštat na priznatu listu svetske baštine. Halštat je poznat po rudniku soli. Šetnja pored jezera može u potpunosti da parira onoj iz bajke, planinsko okruženje, čist vazduh.. Dovoljno razloga da na svom GPS-u ukucate naziv ovog šarmantnog gradića i krenete put Austrije.

Naša preporuka: hallstatt-hideaway.com

42804656

 

 

MOSTAR, BiH

MOSTAR - Mama Multipraktik

Mostar je, kažu oni kojima je u srcu – mesto koje ostavlja bez daha. Preporučuje se poseta dok još ima toplih dana. Mostar je mesto – gospodsko, a divlje. Kulturno, a turističko. Baškari se već vekovima na hladnoj Neretvi, dok ga štiti predivna planina Velež.

Prošetati njegovim strmim uličicama i popiti kafu u obližnjoj kafanici već unosi dovoljno čari u vikend putovanje, a kamoli prenoćiti, doručkovati sa pogledom na Stari most i kasnije pokvasiti noge u brzoj reci.

Preporuka: http://www.vilaeden.com/en/

13417038_1789884794558878_5026025031464816787_o

SEGEDIN, TURSKO KUPATILO – ANNA, HUNGARY

termalfurdo_szeged_anna_furdo_9

Možda Vam ipak nije do šetnje i fotkanja, pa biste rađe da se opuštate u termalnoj vodi, regenerišete u parnom kupatilu, i preporodite uz par hidro masaža. Ipak ne biste puno da se vozite, već biste tu negde, ali da pređete granicu 🙂

Birajte Segedin. Blizu je, cene su totalno pristupačne, ambijent tradicionalan i inspirativan, a kada se vikend završi i kada se vratite svakodnevnim obavezama – Vi ćete sijati! U bukvalnom smislu!

Link: www.termalfurdo.hu

szeged_anna_furdo_05_w800_h600

Photo: tripadvisore.com, pexels.com, osmize.com

 

Facebook Comments

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: