Skip to content

5 načina da zaradite novac u vreme PREDNOVOGODIŠNJE EUFORIJE!

Novogodišnja euforija lagano se zahuktava i pravo je vreme da razmislite da li je moguće zaraditi nešto dodatnog novca u ovom periodu! Svakako je ostalo još jako malo vremena i vreme je da se probudimo.

Oni iskusniji, koji već godinama unazad imaju već razrađene taktike i  metode, kažu da mogu da se zarade fine svote novca.

Izdvojili smo nekih PET „last minutes“ predloga kako da zaradite novac za vreme praznika koji nam pristižu!

  1. NOVOGODIŠNJI MEDENJACI

Ako ste vešti u kuhinji i pravi ste porodični poslastičar, ako u Vašim zalogajima uživaju Vaša porodica i prijatelji, onda nema razloga da ne razmislite o ovoj ideji. Potrebno je nešto materijala za „prvu turu“ i nekoliko marketinških poteza.

Svoje čarobne praznične medenjake možete reklamirati na društvenim mrežama ali i među prijateljima, komšijama.

Budite vredni i kreativni i brzi. Već to je dovoljan razlog da neka od zauzetih mama multipraktik naruči prvu narudžbinu od Vas!

img_9174

2. GIFT BOX

Gift box već dugo godina postoji skoro svuda u svetu. Nastao je u SAD, upravo za vreme novogodišnjih praznika.

Za pravljenje kutije sa raznim poklončićima potrebno Vam je nekoliko kutija, i nešto novca za poklone. Možete ostaviti opciju kupcima da sami biraju sadržaj kutije ili možete praviti svoje personalizovane kutije  sa već unapred određenim sadržajem.

Ukoliko Vam se ova ideja učini beskorisnom setite se da postoje ljudi koji nemaju puno vremena za shoping za vreme praznika, pa će rado naručiti već unapred maštovito i jedinstveno upakovan poklon. Ali takođe postoje i oni koji nikako ne vole novogodišnje gužve pa će sa zadovoljstvom naručiti poklončiće kod Vas!

Mama Multipraktik

3. BABYSITTING

U vreme praznika svi su u žurbi, svakome treba još par minuta više, a najbolje bi bilo da dete možemo da ostavimo kod kuće i u miru obavimo još par kupovina. Da, ali kome ostaviti dete. Upravo u tim trenucima, čak i najposvećenije mame, koje imaju mogućnosti za to, pozvaće u pomoć dadilju sa kojom će spokojno moći da ostave svoje dete!

Takođe, upravo ti trenuci mogu biti idealan početak neke duže saradnje, a možete biti kvalitetna pomoć i u Novogodišnjoj noći, ali i kasnije, kada roditelji požele sebi da daju malo oduška u večernjim satima!

Ukoliko ste i sami mama, onda već imate dovoljno iskustva sa decom, ali najvažnije je da decu volite i da imate dovoljno razumevanja i strpljenja i za najzahtevnije. Babysitting jeste jedan od najozbiljnijih poslova, stoga dobro razmislite pre nego mu se prepustite!

Reklama je najbolja ukoliko ide preko preporuke, a na obostrano zadovoljstvo.

fhd007tnd_scarlett_johansson_010

4. PRODAVANJE RUKOTVORINA NA ETSY.COM

Ako ste potpuni kreativac koji stvara svoja umetnička dela, i poklanja ih prijateljima ili oni ostaju na terasi ili u špajzu da skupljaju prašinu ili ako ste samo običan srpski umetnik koji već dugo traži kupce za svoja remek dela, onda bi defintivno trebalo da upravo sada ukucate u pretraživaču etsy.com i registrujete se!

ETSY je portal namenjen online prodaji rukotvorina, repromaterijala i antikviteta, koji postoji od 2005. godine. Koncept portala je jednostavan: pojedinac može da otvori svoj nalog na sajtu, preko kog nudi na prodaju svoje proizvode. Sam portal zarađuje na provizijama od prodaje, kao i od fiksne provizije koju zaračunava za svaki pojedinačni proizvod koji je ponuđen na prodaju. Ono što ovaj sajt čini izuzetno primamljivim prodavcima su niske provizije koje se zaračunavaju, pa sajt broji preko 30 miliona članova, od čega je oko jedan milion prodavaca.

Za registraciju naloga na portalu neophodno je da zadovoljite nekoliko elementarnih uslova: da imate najmanje 18 godina, i da imate platnu karticu kojom možete plaćati preko interneta.

Za sve ostalo biće Vam potrebno vreme i prodaja može da počne!

etsy-store-front1

5. OSLOBAĐANJE OD STARIH STVARI

Ono što je za Vas već iznošeno i staro, ono za „baciti“, za nekoga može biti zanimljiv komad odeće, nova igračka za dete ili nova knjiga za čitanje!

Jedan od definitivno najboljih načina da se dođe do novca svakako je oslobađanje kuće od stare odeće, igračaka i knjiga, koje samo zaustavljaju energiju u Vašoj kući skupljajući prašinu na policama, u ormanima i ćoškovima soba.

Savršen način da ubijete dve muve jednim udarcem!

Ukoliko se pitate gde je uopšte moguće prodati sve te stvari imamo dva predloga.

Jedan je svakako „Mamin Bazar“ koji već drugu godinu za redom, nekoliko puta godišnje organizuje Udruženje „Mame Novosađanjke“ iz Novog Sada.

Sledeći zanimljiv susret mama koje žele da zarade dodatan novac i oslobode svoje ormare zakazan je za decembar. Požurite i zakažite svoje mesto! Idealan način da uz druženje zaradite nešto novca nekoliko dana pre Nove godine!

11340-14137824-10209117204661207-255361481-n

Photo: dreamstime.com, pinterest.com, facebook.com/groups/mamenovosadjanke/, etsy.com

 

Facebook Comments

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: