Proleće je godišnje doba stvoreno za buđenje čula. Kada se razgranaju prvi plodovi i listovi, a ujutru prvo dobro jutro poželi miris lipe, nekako kao da priroda šalje poruku da je vreme da se pokrenemo i unesemo malo svežine u svoj dom, kako bi se i mi i cela naša porodica napunili novom energijom. Promenom boja, nijansi, materijala, tkanina unosimo balans između rastuće energije proleća oko nas i smirene energije zime koja je do nedavno bdila u nama. U „Dunjinom kutku“, u Ćirpanovoj ulici u Novom Sadu možete pronaći preslatke detalje koji oplemenjuju Vaš prostor. Mi smo(jedva) izabrali nešto za našu rubriku, jer u „Dunjinom kutku“ prodaju magiju!

Kafa na cvetiće

Ritual ispijanja Vašeg omiljenog napitka, koji Vam bistri misli i dan, može biti sasvim drugačiji u proleće. Obradujte ukućane nežnim bojama proleća na Vašim novim šoljicama. Na leptiriće i cvetiće, pa kako drugačije u maju, nego upravo tako.

Omiljeni magazini na novom mestu

Uveče kada sve utihne ili jutro, zorom ranom, stiže Vaših pet minuta. Omiljena knjiga, knjiga recepata koju nikako da sredite ili magazini Moj Stan, Bazar, Elle, Hello, Gloria, Lepota&Zdravlje – sva Vaša interesovanja sada spakujte samo na jedno mesto – u predivni držač za novinice sa simbolima petla. Totalno spring, zar ne!

Francuski šarm u sred maja

Kantice, bokalčići za zalivanje cveća, fensi ašovčići – pa taj baštovanski život i nije tako loš! Kao i sve drugo u životu što ima dva pogleda na isto, dve boje a drugačije nijanse – tako i ovaj jedan od mnogobrojnih „maminih poslova“ može biti i potpuno inspirativan! U Dunjinom kutku imaju još puno stvari kojih ćete se sa radošću latiti i krenuti pravo u baštu/na terasu odmah posle napornog dana na poslu. Umor se leči baštovanstvom 🙂

Ljubav na terasi

Probudite uspavanu ljubav sa partnerom potpuno promenivši stil Vaše terase. Jastučići neka budu na srculenca, postavite moderne „fake“ kaveze za ptičice, u čajnike sa „čipkicom“ sipajte kafu i onda u ćošku namestite jednog ovakvog anđelčića(da Vam pravi društvance i kada muž nije kući). Sve ovo daje jednu potpuno drugu dimenziju – jer sitnice čine život slatkim!

Uspomene – proleće 2018te

Svako godišnje doba nosi svoje čari – složićete se. Zimi je sve zlatno – crveno, kačimo čizme za Deda Mrazove poklone, irvasi su svuda. Leti su tu kapetani i lađe da krase police i vitrine, mreža za gusare, azurno plava i bela i voila! Hrabra jesen nosi ponosno svoje žute i oranž! A proleće ima hiljade nijansi i boja – koje imaju samo jedan naziv – prolećne! Tako i ovaj ram – koji priča hiljadu jezika, kao da je stvoren da čuva Vaše uspomene ovog proleća te 2018te 🙂

Tekst napisan u saradnji sa prodavnicom „Dunjin Kutak“, Novi Sad, Ćirpanova 15.

Pronađite ih i na Facebooku, ili Instagramu

Foto: Dunjin kutak

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.