Skip to content

10 razloga za vikend bez dece

Postoje dani kada prosto poželite da pobegnete negde daleko – od svega. Dosta Vam je objašnjavanja, galame, nereda, poslovnih obaveze i manjka sna? Iz dana u dan pokušavate da održite balans između svih segmenata života međusobno? Najradije bi pobegli na vikend samo sa njim kao nekad. Narednih par dana su upravo prilika za to. Par dana samo Vas dvoje neće učiniti lošim roditeljima, a doneće Vam bezbroj razloga da se vratite naspavani i srećni.

Zato zakočite na tren! U pomoć pozovite babe, dede, tetke ili dadilje i organizujte sve tako da Vam ni telefon neće zazvoniti.

Izvukli smo ključne razloge za vikend break od dece, kuće, ručka, obaveza, veša i haosa, a puno više za vikend ljubavi, emocija i maženja..

1.TIŠINA

Tišina je gotovo nemoguća u domu sa decom. Nije bitno da li ih imas jedno,dvoje ili troje… Koliko puta si poželela da uzmeš neki daljinski i jednostavno ih utišaš na pet minuta? Želiš da se rekonektuješ, opustiš, meditiraš ? Sada je to moguće, iskoristite priliku, jer galama se vrlo brzo vraća u život.

2. PRVA JUTARNJA KAFA NA MIRU 

Ustaješ bez zvuka alarma, nakon dugog razvlačenja u krevetu kuvaš kafu. Uzimaš knjigu koju pokušavaš da pročitas dovoljno dugo da si zaboravila i ono već pročitano. Ušuškaj se u mekanu fotelju, uživaj u mirisu i ukusu dok dan polako kreće…

San?! Ne! To je samo jutro bez dece. Iako njihove osmehe ništa ne može da ti zameni, ipak zaslužuješ jedno ovakvo jutro samo za tebe… Zar ne?

3. VOĐENJE LJUBAVI BEZ PREKIDANJA

Deca su zaspala. Poslove oko kuće si privela kraju i ušuškala se pored njega. Zatvaraš vrata od dečije sobe… Ali i dalje osluškuješ da li  te zovu, da li se plaše mraka ili su žedni. Sputavaš svoj glas, i vodiš ljubav u tišini? Toga na odmoru bez dece nema. Slobodna si da radiš šta i kako želiš. Ne moraš da brineš da li te čuju, da li će vas videti, pa ćeš biti dužna da odgovoriš na million neprijatnih pitanja.

4. RAZGOVOR BEZ UPADICA

Često se u braku izgubi konverzacija između partnera. Preopterećeni poslom i decom,  prosto nemate želju da razmenite mišljenja i da zajedno sagledate taj školski problem? Sada je pravo vreme za to. Uz šolju kafe, čašu vina u restoranu ili šetnji prirodom, bez prekidanja rečenica , pesmica i onih dosadnih zvučnih igračaka, konačno ćete jedno drugome reći šta osećate , mislite i želite.

5. UŽIVAĆES!

DA! Ovo ne treba objašnjavati. Jednostavno treba, jer ćeš uživati!

6. PONOVNO POVEZIVANJE SA PARTNEROM

Kažu da u braku partneri izgube ono što ih je  pre dece povezivalo.Više nisu bitni samo oni, i mnogi neprimetno prestanu da budu ljubavni par već isključivo mama i tata. Ne dozvoli to! Vi ste temelj te divne, srećne porodice, a temelj bez ljubavi nije dovoljan.

Budi samo njegova jedan dan ili ceo vikend. Prijaće ti…

7. FILM BEZ ANIMIRANIH JUNAKA – DA, MOGUĆE JE!

Film bez animiranih junaka i sinhronizacije? Ne! Želiš film sa pravim glumcima i scenama iznad 18+? Ušuškaj se ispod njegove ruke,uzmi kokice i stisni play!

8. BIĆEŠ SREĆNIJA MAMA I ŽENA U PONEDELJAK!

Napunjena pozitivnom energijom, zaljubljena u svog muža, bićeš srećnija i bolja mama njima. Sigurno si se zaželela svega što ti onu pružaju, a sada imaš snage za mnogo njihovih ludih avantura. Jer mama si svaki dan, a i mamama treba time out da udahnu, zastanu, razmisle, poljube, naspavaju i nastave dalje!

9. DECI JE POTREBAN ODMOR BEZ VAS!

Vrtić, škola, kuća, vikend sa mamom i  tatom. I tako iz nedelje u nedelju. I njima je dosta! I oni žele da ih baka malo više razmazi, da ne moraju da pospreme svoju sobu, da pojedu malo više čokolade i da ne legnu na vreme J

10. TVOJ BRAK JE VREDAN TOGA

Najvažnije od svega – da, razdvajanja od dece značajno je za tvoj brak. Potreban vam je mir i sloboda u pokretu, govoru, dodiru i pogledu. Priuštite sebi vreme za vas, jer zazlužili ste.

Znamo da ste već sada počeli da googlate spa centre, hotele, planine. Na vama je da odaberete destinaciju, spakujete kofere i prepustite se uživanju. Zašno ne baš ovaj produženi vikend?

 

Tekst: Kristina Mitrić

Photo: gettyimages.com, shutterstock,

Facebook Comments

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: